28 Nisan 2010 Çarşamba

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI VE ENGEREK SOYU

“Yumurta mı tavuktan, tavuk mu yumurtadan mastürbasyonunu boşver; delikanlı gibi tartışmaya var mısın?”

“Varım baba, bu inekliklerden sıkıldım zaten; harbi keriz marşandiz anadın mı!”

* * *

“Hadi, ne soracaksan, harbi harbi sor.”

“Sosyalistten hain çıkar mı?”

“Çıkmaz!”

“E, çıktı işte!..”

“Acele etme ciğerim!..”


* * *


“Müslümandan hain çıkar mı?”

“Çıkmaz!”

“E, çıktı işte!..”

“Daha demin ne dedim ben sana? Yavaş ol, acele etme!..”


* * *


“Liberalden peki?”

“Çıkmaz!..”

“E, ondan çıkmaz bundan çıkmaz; o zaman, kim bunlar be baba?!. Bugüne kadar yazdıkların yalan mıydı yani; Müslümana saldır, liberale saldır, sosyaliste saldır… Bütün bu kitaplar, makaleler, feryatlar, çığlıklar boşuna mıydı yani?!

“Adamı hasta etme ciğerim! Müslümana, sosyaliste, liberale saldırdığımı da nereden çıkarıyorsun?!.

“E, bugüne kadar yazdıkların?..”

* * *

“Anladım… Bak dinle şimdi… ‘Hain’ ne?”

“Emniyete ve iyiliğe karşı kötülük ve hile ile hareket eden. Hıyanet eden.”

“’Hainlik’ ne peki?”

“Emanet edilen veya korunacak şeye kötülük yapan…”

“’İhanet’ ne?”

“Kendisine emniyet edilen bir şeye karşı kötülük etme, hainlik…”

“’Hıyanet’ ne o halde”?

“Kendisine gösterilen inan ve güvene karşı kötülük etme…” (Ansiklopedik Türkçe Sözlük/Kemal Demiray-Ruşen Alaylıoğlu/İnkılâp Kitabevi, 1995)

* * *

“Amerikalısı, Avrupalısı, Ermenistanlısı bunu yapar; ne de olsa arada bir düşmanlık var. Türklerin bir zamanlar koskoca bir cihan imparatorluğuna sahip olmasını çekemiyorlar, bir; bu Millet bir gün tekrar eski gücüne kavuşur mu diye endişe ediyorlar, iki… Bunların bahanesi var. Peki bunu, yani bu alçaklığı bir Türk(!) yaptığında ona ne denir?

“Ne denecek be baba, düpedüz “hain” denir tabii; insan kendi Milletine/Devletine bunu yapar mı?!. Ellerinde fotoğraflar, sözüm ona Türkler’in öldürdüğü Ermeniler için yas tutuyorlar; peki ‘Asala’ denen köpek sürüsünün daha dün katlettiği çoğu diplomat 41 kişi ne olacak? 1915’te çeteler tarafından katledilen onbinlerce Türk ne olacak?”

“Onlar Türk ciğerim; öldürülmelerinde sakınca yok; hani ’Hepimiz Ermeniyiz’ meselesi…

“E, hükümet neden bunlara zımnen de olsa destek çıkıyor?

“Onlar, Nisa 105’i çoktan unuttular da ondan!”

“Bu, Nisa 105 nedir baba?”

“Allah’ın sözü ciğerim; ‘Sakın hainlere yardakçı olma!’ mealinde bir söz!”

“Vay! Ağır sözmüş be baba!..”

* * *


“İnsanlık vicdanında en büyük haini olarak kabul edilen kişi kim?”

“Bilmiyorum.”

“Yahuda İskaryot… Hz.İsa’yı Romalılara sattı… 30 gümüş dinara…”

“Neden?”

“Aferin… Soru bu işte!.. Neden?”

“Neden gerçekten?”

“Çünkü “inanmıyordu”, “inanmış gibi” yapıyordu ve bunu çıkara tahvil etmeye çalışıyordu; hepsi bu!

(Bugün için teolojik tartışmaları boşverin; hatta sonra intihar etti, yok kaçtı, yok yakalandı meselesini de, bu uzun hikâye; bir gün tartışırız isterseniz.)

“Yani her şey 30 gümüş dinar için miydi; ‘çıkar’ için miydi her şey?!.”

“Aferin… Anlamaya başlıyorsun…”

* * *
“Obama diye bilinen çakma zencinin kanlı ağzının içine bakarak, ‘soykırım’ veya ‘meds yegherin’ (büyük felaket) diye Vatan’a kin kusmak,Vatana ihanet etmek, Vatana hainlik yapmak… Tüm bunlar 30 gümüş dinar için mi yani?”

“Gördün mü; acele etmediğinde nasıl da anlıyorsun her şeyi… Güzel de ifade ettin ha; koçum benim!.. Bugün gümüş dinar yok; ama şan var, şöhret var, ABD ve AB’den fonlanma var, televizyonda program yapıp haftada 250.000 dolar kapma var, gazetede köşe var, sofralarda ağırlanma var, el üstünde tutulma var, kişisel tatmin var, aşağılık kompleksinden kaynaklanan kendinden iğrenme duygusunu Türk Milleti’ne yansıtarak rahatlama var...”

“Neden aşağılık kompleksi?”

“E, herif Türk(!); Türk olmaktan utanıyor, ne yapsın! Baksana; ‘Türk’üm’ demeye bile dili varmıyor ineğin!..”


* * *

“Şimdi başa dönelim: Müslüman, sosyalist ve liberal ihanet etmez; bunların “inanıyormuş gibi yapanları” ihanet eder… Riyakârı, din taciri, münafığı, döneği, libofaşisti, yalakası, yandaşı, ahlâksızı, çıkarcısı, satılığı, entel dantel demokratı falan…

İşte ben de buna saldırırım; yoksa, yoksulun hakkını savunan bir komünistle, namazında niyazında bir Müslümanla, benim gibi düşünmese bile ahlâklı bir liberalle benim ne zorum olabilir…”

* * *

“Hadi bir soru da ben sorayım ciğerim: ‘Engerek soyu’ndan hain çıkar mı?”

“E, bu küfür olmuyor mu, hani küfür yoktu?”

“Küfür ne? Arapça bir sözcük; ‘gerçeği örtme-hakikati inkâr-karartma’ anlamına geliyor.”

“Yani?”

“Yanisi şu: Söylediklerimde ‘gerçeği örtme, hakikati inkâr, karartma’ varsa, bu söylediklerim küfürdür; yoksa, yani bu söylenenlerde gerçeği örtme, hakikati inkâr, karartma gibi bir olgu söz konusu değilse, ‘engerekten hain çıkar mı?’ sorusu neden küfür olsun ki! Tarihçiler böyle bir şeyin olmadığını, yapılanların soykırım değil, o günün tarihi koşulları içinde zorunlu bir göç ettirme olduğunu söylüyorlar. Savaştasın, Vatan tehlikede; kendini korumaktan, nefsi müdafaa yapmaktan başka çaren yok. (Aynen bugün gibi.) Onbinlerce vatandaşın katledilmiş, çeteler tarafından arkadan hançerlenmiş. Kendini korumaya çalışıyorsun sadece ve her iki taraftan da insanlar ölüyor; bunun soykırımla ne ilgisi var?!. Kızılderili katliamına, Hitler’in Yahudileri gaz odasına göndermesine, Maya ve İnka medeniyetlerinin tarihten silinmesine veya Amerika denen haydutun, sırf petrol çalmak için 1.5 milyon Iraklıyı çoluk çocuk, kadın erkek demeden paramparça etmesine benziyor mu bu?!. Beş yüz yıl önce İspanya’nın şerrinden kaçan ve bugün bu Vatan’da namuslu ve onurlu bir yaşam sürmekte olan Musevilere kim kucak açtı; aynı atalarımız değil mi?!. İnekliğin lüzumu var mı?!.”

“Anladım… Peki, “engerek soyu” tam olarak ne?”

“Bak bu soruyu beğendim işte… Bu okkalı bir tanımlama… Öyle sözlüğe, doğa belgesellerine, zooloji ciltlerine falan bakarak anlaşılmaz… Ne hissediyorsan o!.. Ne hissediyorsun peki?..”

“……….”

“Şöyle iyice bir düşün; ne hissediyorsun gerçekten?”

“Haklısın be baba; ulan vay engerek soyları be!..”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder