14 Ağustos 2010 Cumartesi

Kuran’daki Mucize

İnsanlığın en büyük sorunu nedir?

Bu konuyu kimsenin bilemeyeceği Kuran’da açıkça yazılmış olmasına rağmen kıyametin ne zaman kopacağı mı; Armageddon denen kıtıpiyoz uydurması savaşın ne zaman çıkacağı mı; Kuran’da bu konuda en ufak bir ima bile olmamasına rağmen, Hz.İsa’nın ne zaman döneceği mi; ebced hesabıyla istendiği gibi kurgulanan ve Kuran’dan cımbızla çekilen kimi ayetlerin gelecekten haber verdiğini iddia edenlerin matematik saçmalıkları mı; Cennet’te erkeklere sunulacağı söylenerek Allah’a atılan en büyük iftiraya neden olunan 4.000 bakire ve 8.000 dul kadın mı; Cennet’te Arapça konuşulacağı ırkçı saçmalığının uydurma hadislerle akıl almaz ölçüde komikleştirilerek ispatlanmaya çalışılması mı?...

Yazı uzamasın diye diğer saçmalıklara bu çalışmada girmeyeceğim.

Tekrar soruyorum: Şu anda insanlığın en büyük sorunu nedir?

Şöyle bir düşünün bakalım; şu anda insanlığı en mutsuz eden şey, onu yaşamaktan dahi nefret ettiren şey, tüm yaşamını “para bulabilmek” denen İblisi saçmalığa kurban eden şey, bu cennet gezegende her sabah kalktığında ona “kahrolası yeni bir gün başlıyor” dedirten şey nedir?

Bir avuç gaspçı dışında, insanların tamamına yakını neden mutsuz?

Okuduğunuz yazıların çoğu neden “mutluluk” üzerine?

Çünkü insanlar mutsuz!

Çünkü insanlar fakir!

Çünkü insanlar evlerine ekmek götüremiyor, kredi kartı borcunu ödeyemiyor, çoluk çocuğunu dilediği gibi besleyemiyor, ev kirasını ödeyemiyor, tarlasını gübreleyemiyor/sulayamıyor, adam gibi tedavi olup acısını ağrısını gideremiyor; deli gibi çalışan, didinip duran adam ailesine karşı hep mahcup, çünkü çoluk çocuğunu insan gibi yaşatamıyor!

Her sabah kalktığında, ormandaki-dağdaki bayırdaki vahşi hayvanlar gibi rızık peşinde koşuyor insanlar; ayrıcalıklı bir avuç gaspçı dışında bu nedenle mutsuz insanlık!

Savaşlar neden çıkıyor dersiniz; bize öğretildiği gibi aptal/saçma sapan kimi nedenlerle mi, yoksa ekonomik nedenlerle mi?

amerika denen psikopat katil neden Irak’ta?!.

amerika denen psikopat katil ve onun en büyük yardakçısı İsrail neden İran’a saldırı planlarını tamamen geliştirerek son aşamasına getirdiler? Bu Hristiyan katille bu Musevi katil, İran’a Müslüman olduğu için mi saldıracaklar sizce?!. (Kutsal Kitap bağlısı amerikan halkını ve Tora bağlısı Musevi dostları tenzih ederim; benim derdim onların kapitalist/emperyalist hükümetleri.)

Şöyle bir düşünün dostlarım; her yıl neden 300.0000.000 insan açlıktan ölme tehlikesi altında, neden her yıl 30.000.000 insan şu bildiğiniz “açlık”tan ölüyor, düpedüz açlıktan?!.

Yaratıcı’nın isimlerinden biri de “Rezzak”; bu Arapça isim sıfat, “Yarattığı tüm varlıkların rızıklarını bol bol veren” anlamına geliyor.

Şu mübarek Ramazan günü her mümin kendine şu soruyu sormalıdır:

Allah, Kuran’da yalan mı söylüyor?

(Bu tip sorular sormak asla günah değildir; Kuran’ı özümseyebilmiş olan herkes, Allah’ın insanları bu tip sorulara yönelttiğini gayet iyi bilir. Kuran’ın en büyük özelliği diyalektik oluşudur; önce soru gelir, sonra olasılıklar ve ikisinin irdelenmesinden de sentez, yani sonuç. Bakın, ne diyor: “O, O’dur ki, sizi önce topraktan, sonra bir spermden, sonra bir embriyodan yarattı. Sonra sizi bebek olarak annelerinizin karnından çıkarıyor; sonra güçlü çağınıza ulaşasınız ve nihayet ihtiyarlar olasınız diye sizi yaşatıyor. İçinizden bir kısmı daha önce vefat ettiriliyor. TÜM BUNLAR, belirlenen bir süreye ulaşasınız ve AKLINIZI İŞLETESİNİZ diyedir.” (Mümin, 67) İnsanın niçin yaratıldığını gördünüz mü?
“Tüm bunlar, aklınızı işletesiniz diyedir!” Akıl nasıl işler? Soru sorarak tabii. Bu nedenle, aklınıza gelen her soruyu Allah’a sormalısınız; hayal edebileceğiniz en uçuk sorular bile günaha girmenize neden olmaz. Zuhruf 3, Duhan 58, Casiye 5, Zariyat 49, Gaşiye 21, Nahl 11, Nahl 12, Nahl 13, Nahl 17, Nahl 44, nahl 67, İbrahim 25, Enbiya 10, Müminun 80, Hakka 12, Rum 8, Ankebut 35,Rad 3, İnsan 29, Bakara 13, Nisa 82, Muhammed 24, Talak 10, Nur 27, Hucurat 4, Maide 58, Hadid 17 ve yer darlığı nedeniyle burada sayamadığım daha birçok ayet… Düşünmekten ve aklınıza gelen soruları Allah’a sormaktan asla çekinmeyin! Sakınmanız gereken şey, soru sormamaktır.)

Tekrar ediyorum:

Allah Kuran’da yalan mı söylüyor?

Neden yarattıklarının rızkını tam olarak vermiyor?

Bu cennet gezegende insanların büyük kısmı neden fakir fukara?!.

Rezzak, neden Rezzaklığını yapmıyor artık?!.

Kuran’da birçok mucize olduğu kuşkusuz doğrudur; Allah’ın Kitabı’ndan söz ediyoruz burada!

Ama Kuran’ın en büyük mucizesi, insanlığın en büyük düşmanı olan ve onu mutsuz bir yaratığa çeviren kapitalizme karşı oluşudur ve bu mucize sadece karşı oluşla kalmaz, çözüm yolunu da gösterir! (Bugün kapitalizme, yarın mapitalizme; insan eşitliğini bozan sistem hangisi ise!)

Çözüm yolu da, her insanın gezegendeki tüm nimet ve imkânlardan eşit bir biçimde yararlanacağı bir sistem kurmaktır (Nahl, 71; Bakara, 219; Nisa, 75); buna sosyalizm mi dersiniz, komünizm mi, İslam şeriatı mı veya bir başka isim mi verirsiniz, o size kalmış! Yapmanız gereken şey, Allah’ın bu mucize tespitlerini hayata geçirmekten ibarettir; hepsi bu! Ben açlıktan öleyim, gaspçı öküz gibi yesin; Allah buna izin verir mi?!.

O rakamı buraya çek, bunun ebcedini tersten yaz, şu ayeti şu sayıyla çarpıp şuna böl…

Bu tip arayış çabalarına dönem dönem ben de giriyorum; bu konularda kitaplar yazıyorum, Allah’ın mucizeleri karşısında benim de dilim tutuluyor dönem dönem; ama önce Allah’ın en büyük mucizesini belirttikten sonra yapıyorum bunları. (1 Saniyeyi 1 milyona bölün, sonra bunu 5 milyon kez tekrar edin; bu kez, 1 santimetreyi 1 milyona bölün, sonra bunu 5 milyon kez tekrar edin; işte “omega noktası”na ulaştınız. Bağrında on milyar trilyon yıldız barındıran bu Kâinat, bu tahayyül dahi edilemez küçüklükte bir “hiçlik”ten yaratıldı; siz neden söz ediyorsunuz!)

Nedir Kuran’ın en büyük mucizesi?

İnsan!

(“İki elimle yarattığım.” Sâd, 75… Başka hiçbir yaratığa bu denli ayrıcalıklı davranılmamış ve bu ayrıcalık bize Kuran’da bildirilmiş; melekler secde etemişler, kibirlenerek karşı çıkan İblis kovulmuş. “Onu kıvamına erdirip içine ruhumdan üflediğimde.” Sâd, 72… Tanrı’nın Nefesi’nden söz ediyoruz burada!)

Peki, “insan” bağlamında en büyük mucize ne?

Eşitlik!

Rızık, nimet ve imkânlarda eşitlik!

Geçen gün herifçioğlunun birinin otomobillerini gösteriyordu gazeteler; herif sırf kendi kalleş egosunu tatmin için 10 trilyon lira tutarında otomobiller almış kendine ve hiç utanmadan arabalardan birinin üzerine oturarak poz veriyor!

Rezzak bu nedenle Rezzaklığını yapamıyor işte; çünkü kalleş insanoğlu Allah ile büyüklük yarışına giriyor ve “kendisine süre verildiği için” (Kalem, 45) bu yarışta Allah’ı alt ettiğini sanıyor.

Peki, bu İblisî hareketinde kimden destek alıyor?

İlahiyatçılardan ve mucize tüccarlarından tabii; çünkü kendisine “İslam İlahiyatçısı ve mucize avcısı” süsü veren bu kalleş ruhban sınıfı Allah’a hizmet etmeyi çoktan bırakarak “İblis’in Orduları”na (Şuara, 95) katıldı! (Zerre kadar inanmadıkları Allah’ın dinini kendi sefil çıkarlarına alet etmeye çalışan libofaşistlerden söz bile etmiyorum; çünkü bu mübarek Ramazan günü, bu gazete leş koksun istemiyorum.)

Size, Allah’ın Kuran’daki en büyük mucizesinin kapitalizme karşı oluşu olduğunu ve bunun bu karşı oluşla kalmadığını, bu kalleş sistemin ortadan kaldırılışının yolunu gösterdiğini de söylüyorum. (Çünkü kapitalizm bu “en büyük mucize”yi işlevsiz kılıyor, onu köreltiyor, Yaratılış’ta oyun dışı bırakıyor. Allah bunu bildiği için de kapitalizmi yasaklıyor ve insanlar arasında ekonomik eşitliği emrediyor. Aksini söyleyen herkes Kuran’a ihanet etmektedir; bunu kabul eder etmez, o, onun sorunudur.)

Allah’ın en büyük mucizesini reddedenlerin diğer mucizelerden söz etmeye hakları olabilir mi?!.

Dün biri televizyonda Allah’ın Elçisi’nin bir parmak işaretiyle Ay’ı nasıl ikiye böldüğünü anlatıyordu!

Allah’a, Kuran’a ve Hz.Muhammed’e bundan büyük iftira olabilir mi?!.

Bu düpedüz sihirdir; Allah’ın muazzez Elçi’si sihir yapar mı hiç!?.

Yaratıcısına kavuştuğunda (Devlet Başkanlığı yaptığı, tüm hazineyi yönettiği halde) beş kuruşluk miras bırakacak kadar bile serveti olmayan Elçi’nin serveti reddetmesiyle kendini gösteren bu muazzam eşitlikçi mucizesininden hiç söz etme; sonra da kalk O’nun hakkında böyle saçma sapan yalanlar uydurarak güya O’nu yüceltmeye çalış!

O’nun, Allah’ın o şerefli Elçisi’nin, senin bu vıcık cıvık riya kokan saçma sapan yalakalıklarına ihtiyacı mı var, be hey sersem!

Alemlere rahmet olan o eşsiz ruh, dünyanın o anda yaşayan en güçlü devlet adamı olmasına rağmen, Allah’a kavuştuğunda beş kuruşluk miras bırakacak kadar dahi servet sahibi değildi; çünkü Kuran’ı O tebliğ etmişti ve tebliğ ettiği bu sistem tüm insanların nimet, imkân ve rızıklarda eşit olması gerektiğini emrediyordu.

Bir taraftan “Mülk Allah’ındır!” diye riya çamurunda salya sümük ağlayan ama bir taraftan da servet tutkusundan tir tir titrerken bu uğurda her türlü namussuzluğu-melaneti işlemekten çekinmeyen/aşağıların en aşağısına yuvarlanmaktan kurtulamayan insanlık açısından bundan büyük bir mucize olabilir mi?!.

Memur evine günde 3 gram bile et götüremesin, hastalanan bir insana hâlâ “paran var mı ulan?!.” diye kalleşçe sor, dağda teröristle mücadelede bacağını gözünü kaybeden gaziyi perişanlığa terk et, dolar milyarderleri konusunda tüm sefil yaşamın boyunca “kim ulan bu herifler!” diye bir kez olsun sorma, sigorta emeklisini ayda 700 lira ile mahvet, emperyalist namussuzlara her gün 2 milyon dolar faiz ödenmesine ses çıkarma, yönetimi ele geçirdiğinde yedi göbek ceddini zengin eden muktedire karşı tek kelime etme… (Devletin resmi kuruluşu TÜİK, Türkiye’de otuz milyon kişinin açlık sınırında yaşadığını söylüyor arkadaş!) İblis Orduları’nın Rezzak’a karşı yürüttüğü savaşı görmezden gel, sonra da karşıma geçip bana ebced hesabı yaparak Hz.İsa’nın dünyaya ne zaman geleceği konusunda ahkâm kes! (Ayrıca, sen Hristiyan misyoneri misin birader; Allah tekrar bir Peygamber gönderecek olsa neden Hz.Muhammed’i göndermesin de Hz.İsa’yı göndersin ki!)

Ne Hz.İsa’sı!

Var mı Kuran’da böyle bir şey!?.

Sen Allah’ın “Rezzak” isim-sıfatıyla gösterdiği en büyük mucizesini inkâr ederek tüm nimet ve servetlere sahip olup öküz gibi ye iç, ben burada çoluk çocuğumla aç karnıma oturup Hz.İsa’yı bekleyeyim!

Yürü birader, adamı hasta etme!

İsalar, armageddonlar, sihirler…

İnsanlar arasında ekonomik eşitliği emreden Allah sana kafi gelmiyor mu, yetmiyor mu?!. (Zümer, 36)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder