12 Temmuz 2010 Pazartesi

Referandumda evetmi? hayırmı?

Birgün herşeyin bukadar seviyesizleşeceğide bellimiydi: Bilmiyorumki.

Bazı dostlar bu sütunda ki bir takım yazıları mı okuduklarını, kimine katıldıklarını kiminede beğenmediklerini ileri sürüp: Referandum da ne oyu kullanacağı mı soruyorlar. Evetmi?, hayırmı?

Referandum 11 eylül de gerçekleşecek: Yani, pekfazla zamanımız kalmadı. Bukadar kısa bir zaman da evetmi? hayırmı? şeklinde ki vereceğimiz kararın sandık da ne gibi sonuçlara gebe olacağını soruyorlar.

Referandum da neyi oylayacağız. İçiniz de bunu tam olarak bilen varmıki. diyorum bende onlara. Evetmi? hayırmı? biçimindeki vereceğimiz karar neyi değiştirecekki demek geliyor içimden, heleki evetçilerin bukadar agresif olduklarını mülahaza ettiğim de.

Bu gibi seçimlerde oylar önemlidirler. Taraf gir bir yaklaşım gerçekleştiğinde ziyan olurlarmı? diye sormak lâzım her halde.

Herşeyiyle tambir garebet örneği olan bu taslak tasarısı, 11 eylül de sandık da nasıl gerçekleşir şimdiden birşey söylemek zor olsada, bu sorunun? cevabını hele ki bu yazıdan sonra önceden sezmek pekde zor olmasada, yinede dostlar bu mes’elede dikkatli olmak durumundadırlar.

Ana Yasa değişiklik taslak tasarısının ogüne kadar herşeyiyle incelenmesi birgün demokrasinin Türkiye de yerleşmesinin gerçekleşmesi açısından okadarda önemli olmayabilir belkide.

Bu ne üdüğü belirsiz taslak tasarısı, aynen bu yazıya atıfta bulunmaktadır belkide.

İşte o zaman ne olacak? sorusunun cevap yanıtı ancak bukadar detaylı ve en az o değişiklik tasarısı kadar değerli olan bu çalışma ile ortaya çıkarki, bu çalışmada bunu gerçekleştirmek için kaleme alınmıştır zaten.

Bu bir sayfa bile olamayan ve tekbir cümlesi dâhi hatasız olamayan bu yazıda ki -enaz- 112 Türkçe hatası, Ana Yasa taslak tasarısının ne olup ne olmadığını nezih biçimde ortaya koymaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder