20 Kasım 2010 Cumartesi

Kuran’a İhtiyacı Kalmayan Müslüman(!)

Sen, arkadaş!

İhanet içindesin; hem kendine, hem bir zamanlar mensup olduğu dine, hem Yaratıcı’na…

Sana sahte hadisler, melun din adamlarının melun palavraları ve üyesi veya sempatizanı olduğun partinin kapitalist masalları yetiyor artık!

Sen Kuran okumuyorsun artık; ihtiyaç duymuyorsun çünkü!

Sen kapitalist Müslümansın(!); senin Kuran’a ihtiyacın kalmadı artık!

Mal ve servet sahibi oldun, güç ve iktidar sana hizmet ediyor, ballı ihalelerde tek adres sensin artık, bir eli yağda bir eli balda mutlu ve müreffeh günler sana gebe bundan böyle; Kuran da neymiş!

Zaten nasıl okuyacaksın ki artık!

Mala ve servete tapma, malını ve servetini yoksullarla bölüş, faiz alma, yoksulları horlama diyen bir Kitabı nasıl olur da okursun zaten

Hele kamu malı konusunda söylediklerinden sonra nasıl okuyabilirsin ki bu Kitabı; beyt-ül-mâle gözün gibi bak, onu koru, çalınıp çırpılmasına müsaade etme diyor sana; oysa tüm bunları yapan sensin artık!

Bir gün o aşırdığın kamu malını yüklenip Allah’ın huzuruna çıkacağını bile bile yapıyorsun üstelik bunu; çünkü bir zamanlar okuduğun Kitap aynen bunları yazıyor, gözüne çarpmamış olması mümkün değil. (Âli İmran, 161)

Ruh halini anlıyorum; “Neden?” diye soruyorsun yalnız kaldığında kendi kendine, “Neden? Artık neden Kuran okumuyorum-okuyamıyorum?”

Cevabını ben vereyim sana; iki nedenle okumuyorsun eski Kitabını.

Birinci neden, artık bu Kitaba ayıracak vakit bulamaman; ikinci neden, Kitap’ın sözlerini kahrolası kapitalizm/liberalizm aşkınla bağdaştıramaman!

Hiç üzülme arkadaş.

Son derece haklısın!

Bunu kendine hiç dert edinme!

Yalnız bir konuda uyarayım seni:

İçinden gizli gizli geçirip durduğun şu “budama” işini, “Kuran’dan bazı ayetleri söküp atma” işini yapabilecek kimse çıkmayacak; çünkü artık okumayı terk ettiğin o Kitap bizzat onu indiren tarafından korunuyor! (Hicr, 9)

Ne sen becerebilirsin infak ayetlerini söküp atarak ayet sayısını dört-beş binle sınırlandırmayı, ne mensubu veya sempatizanı olduğun AKP, ne de cahil cühela din soytarıların!

Bu Kitap altı bin küsur ayet olarak indi, sonsuza kadar da böyle kalacak!

Faiz meselesini çıkartamayacaksın Kuran’dan, mal ve servetlerin yoksullarla paylaşılması gerektiğini, tüm rızıklarda/tüm mal ve nimetlerde eşitliği, infakı, “Tek Efendi” gerçeğini ve benzerlerini…

Haklısın arkadaş, kendini hiç zorlayıp durma bu konuda.

Okumuyorsun-okuyamıyorsun, bundan sonra da okumazsın/okuyamazsın olur biter!

Banka ve finans kurumlarından elde edilen faiz ve repo gelirleri, tutarı ne olursa olsun beyana bile tabi değil; bunu yapan sensin; bu durumda nasıl olur da Kuran okumaya devam edebilirsin?!. (Senin iktidarında, düpedüz faiz olan Borsa kazançları, tutarı trilyonları da bulsa beyana bile tabi değil; ne ilginç değil mi? Sonra da televizyonlara çıkıp salya sümük “faiz” ticareti yapmaktan geri kalmıyorsun!)

Ne diyor Bakara 278 ve 279: “Ey iman edenler! Allah’ın öfkesini çekmekten sakının. Eğer gerçekten iman etmişlerdenseniz faizi terk edin. Eğer terk etmezseniz, bilin ki, Allah’a ve Peygamberi’ne savaş açmış olursunuz. …”

Allah’a ve Peygamberi’ne savaş açmış biri olarak tabii ki Kuran okumayacaksın/okuyamayacaksın.

Kendini boş yere üzüp durma arkadaş!

Bir an önce kabullen bunu; Kuran, senin gibi Müslümanlar(!) için uygun bir Kitap değil işte!

Kabullen ve rahatla.

Hadi hayırlı ticaretler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder